Små elbilar. Vi kommer att få se mer av dem. Svenska Uniti har fått en seg start men i Tyskland får beställarna snart sin e.GO Life.

Den svenska mikroelbilen Uniti One visades för över tre år sedan men fortfarande har inte produktionen kommit i gång. Senaste budet är att den ska byggas i England och de första bilarna levereras till kunderna i början av 2020.

En möjlig tysk konkurrent har dock kommit längre, med produktion i gång och med första kundleveranserna redan i år. Det handlar om bilen e.GO Life som finns i tre utföranden och som startar på 15 900 euro, närmare 164 000 kronor, lite mer än kalkylerade 145 000 kronor för Uniti i grundutförande.

e.GO Life

Modellen e.GO Life mäter i centimeter 335 i längd, 170 i bredd och 157 på höjden. Batterikapaciteten är 14,9, 17,9 respektive 23,9 kWh och räckvidden 12,1, 14,2 och 18,4 mil enligt NEDC-cykeln. Topphastigheten är 116, 130 och 152 km/h.

e.GO Life

142 anställda finns på fabriken i Aaachen som ska mäkta med en årsproduktion på 10 000 fordon. 2019 siktar man på att starta ett andra skift och därmed fördubbla årsproduktionen.

e.GO Life

Designmässigt är bilen mindre futuristisk än Uniti och nog går det att hitta kopplingar till andra fordon. Bakpartiet påminner om det vi sett på bilar som Think och Citroën C1/Peugeot 107/Toyota Aygo. Invändigt hittar vi en koloss med skärm – som i den nämnda trion. Infotainmentsystemet är väldigt likt det vi känner från Suzuki. Luktar inte ratten lite Lotus?

Huruvida e.GO Life är aktuell för Sverige återstår att se.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer