Uppdaterade Mazda 6 modellår 2017 – tre snabba från provkörningen

PeO Kjellström har satt fart efter semestern och nu är han i Barcelona (var annars!) för att köra ”nya” Mazda 6.

Men PeO, kom det inte en uppdaterad Mazda 6 förra året?
– Absolut. Så det här är lite konstigt må jag säga. Till det yttre helt identisk med den Mazda 6 vi blivit van vid. Det är bara på insidan det filats. Det är väl mer fråga om en årsmodelluppgradering skulle jag säga och Mazda är böjda att hålla med.

Men vad är det som hänt då? Berätta!
– Var ska jag börja? Mazda 6 har fått ett system som kallas G-Vectoring Control. Det innebär att motorns vridmoment skruvas ned i kurvorna beroende på fart och rattutslag. Inget man märker så där ”aha” men nog tycker jag Mazda 6 är lite enklare i kurvorna.

PeO Kjellström i Mazda 6 2017

PeO Kjellström i Barcelona… för första gången. Eller?

Jaha?
– Sedan har Mazda fortsatt jobba med Mazda 6:s höga ljudnivå och isolerat den än mer. Dessutom är kolvtappen nu ledad vilket minskar vibrationerna främst på dieselmotorn. Vi får se hur det låter på svenska vägar. Autobroms, som ingår i standardutrustningen, klarar nu situationer upp till 80 km/h och kan detektera även fotgängare. Men det viktiga, med tanke på vad vi har framför oss är… uppvärmning av ratten, som för övrigt är helt ny.

– Mazda 6 kommer tämligen omgående till Sverige och priserna kommer att öka med 1 500 till 2 000 kronor beroende på utrustningsnivå.

Vi bugar och bockar för att PeO tog sig tid att servera oss denna information sittandes bakom ratten på uppdaterade ”sexan”. Mer information serveras vi som vanligt i kommande nummer av Teknikens Värld. Håll utkik!


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer