Uppdaterade Smart – ett smakprov

Nya modeller från Smart kommer 2022 men nu görs en sista uppdatering av dagens upplaga. Ett smakprov på vad som ska visas upp under Frankfurtsalongen får vi nu.

Smart blir första bilmärke att gå över till enbart eldrift. Förbränningsmotorerna läggs på hyllan och i samma veva får modellerna Fortwo och Forfour en ny design. Bilarna ska täckas av under Frankfurtsalongen senare denna månad men nu släpper man ett smakprov på vad vi kommer att få se.

Det handlar emellertid inte om några knivskarpa fotografier som Daimler nu släpper utan skisser. Bilens proportionerna på dessa må vara överdrivna men det vi tidigare har klurat ut via bilder tagna av vår spionfotograf verkar stämma.

Smart uppdatering 2020

Foto: Daimler

Ändringarna rör främst fronten där strålkastarna får en helt ny design. Grillen öppnas upp och ”faller ner” samtidigt som stötfångaren får en en ny form med mer av attityd.

Vad som finns under skalet framgår dock inte men vi vet som sagt att det enbart är eldrift som gäller framöver för citybilen som såg dagens ljus 1998. Uppdateringar rörande motor och batteri är att vänta – hur dagens Smart med eldrift är kan du läsa i vår provkörning Smart Fortwo EQ.

Nästa generation Smart-bilar väntas komma 2022 och ska tas fram i samarbete med kinesiska Geely som nu är delägare av varumärket.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer