Uppdaterade Smart officiell

Ny grill och nya lampor hör till de främsta nyheterna på uppdaterade Smart Fortwo och Forfour. Bara elektrisk drivlina erbjuds – samma som tidigare.

Spionbilder, skisser och rykten… Mycket uppmärksamhet för en liten bil kan tyckas. Speciellt när det inte handlar om någon ny modell utan uppdateringar på gamla. Nu är i alla fall Smartmodellerna Fortwo och Forfour för 2020 officiella.

Som vi tidigare sett på spionbilder och skisser sker den största förändringen framtill på Smarts modeller. Grillen öppnas upp och flyttas ner samtidigt som strålkastarna av LED-typ får en ny design som för tankarna till konceptet Forease som firade märkets 20 år.

Samrt 2020

Foto: Daimler AG

Noterbart är dock att modellerna Fortwo och Forfour nu har olika form framtill. På den fyrsitsiga versionen ses en A-formad grill som även omfamnar dimljusen. Även baktill noterar vi nya ljuskällor men annars känns allt där igen från dagens version.

Med grillens nya låga position har emblemet flyttats upp på ”huven” och utgörs nu av namnet ”smart” och inte logotypen – som på den ursprungliga modellen från 1998.

Samrt 2020

Foto: Daimler AG

Invändigt är uppdateringarna begränsade till större förvaringsfack på mittkonsolen som även tjänstgör som dubbel mugghållare. En ny skärm på åtta tum har kommit till liksom ett enklare och tydligare gränssnitt vilket även gäller appen med vilken man har koll på bilen med sin mobiltelefon och kan även styra vissa funktioner.

Enkelhet ska även gälla vid själva köpet av Smartbilar. Bara tre klick ska behövas, enligt Smart. Välj modell, utrustningsgrad (Advanced, Premium eller Exclusive) och på det kulör även om det finns extra tillbehör som 16-tumshjul.

Samrt 2020

Foto: Daimler AG

Under skalet har det hänt massor… och ingenting. Förbränningsmotorerna har strukits i utbudet och kvar finns bara samma eldrivlina som förr. Vill du veta vad den går för ska du läsa vår provkörning av utgående Smart Fortwo EQ här.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer