Pierre betalade 6 000 kronor för skylten ”55AMG”. Efter sex år annullerade Vägverket skylten – och sålde den till en annan person!

Pierre Frodener i Märsta är upprörd. Sedan 2002 har han disponerat den personliga registreringsskylten 55AMG och betraktar den som sin.
– Jag har haft den på fyra olika Mercedes, samtliga av modellen SL55 AMG, säger Pierre Frodener.
Skylten kostade 6 000 kronor, och gav rätten till bokstavs- och sifferkombinationen i sex år, med rätt till förlängning. Trots det hade Vägverket sålt kombinationen på nytt.
Pierre Frodener upptäckte dubbelförsäljningen av en ren slump.
– Jag hade köpt en Mercedes C55 AMG och ville registrera den på mitt eget registreringsnummer. Då fick jag veta att numret var köpt av en annan person. Då bad jag dem kontrollera hur det var ställt med min andra personliga registreringsskylt, SL65, som jag har ägt sedan 2003. Då visade det sig att Vägverket stulit även den, säger Pierre Frodener.
Som kompensation för skyltstölderna har Pierre Frodener begärt att Vägverket antingen betalar tillbaka pengarna eller återger honom rätten till skyltarna.
Men Vägverket har inte bråttom med att rätta till misstaget. Efter två månader har Pierre Frodener fortfarande inte fått något besked.
– Så här ska det inte gå till. Vi håller på att utreda hur det har kunnat hända, säger Daniel Granqvist, jurist på Vägverket.
Men orsaken intresserar knappast den som har blivit av med sina skyltar. Ska Vägverket ska betala tillbaka pengarna eller ge honom bokstavskombinationen tillbaka?
– Som sagt, vi håller på att utreda frågan. Det tar 1–2 månader till innan vi har bestämt oss, säger Daniel Granqvist.

Fler fadäser av Vägverket


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer