Om du råkar trampa på gasen när du egentligen har för avsikt att trampa på bromsen, ja, då kan det få katastrofala konsekvenser. För föraren i denna bil kunde det gått riktigt illa, men det hela slutade istället i ett oväntat vägval.

https://youtu.be/dr4SAEtl2BQ

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vilken pedal i bilen som gör vad och vilken som är vilken sätter sig för de flesta av oss ganska snart i ryggmärgen. Men så är det uppenbarligen inte för alla. Om man råkar trampa på bromsen istället för på gasen, så är väl det oftast inte så farligt (undantag finns såklart), men om man trampar på gasen istället för på bromsen så brukar det vara mindre bra. Föraren av den bil som vi åker med i ovan filmklipp råkar just göra detta.

Men det hela slutar lustigt nog lyckligt. Istället för att köra rakt in i den Mercedes C-klass som kör framför så lyckas föraren väja ut åt sidan, och på något vis dessutom undkomma flera bilar som står parkerade vid sidan om vägen. Resan fortsätter uppför en slänt och vidare upp på en annan, större väg – som om ingenting har hänt. Det är nästan så man undrar om föraren egentligen bara valde en genväg för att komma undan köerna…


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer