Här ser vi bilder från en av de mest extrema fortkörningarna i Hälsingland. Polisen är uppe i 233 km/h i tätort utan att hinna ifatt.

http://play.mittmedia.se/video/tv-biljakt-genom-ljusdal

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Denna vansinnesfärd utspelade sig för drygt fyra år sedan när föraren av en silverfärgad BMW E46 M3 Coupé gjorde sig skyldig till allvarliga hastighetsöverträdelser och grov vårdslöshet i trafik.
Trots att polispatrullen följer efter med påslagna sirener fortsätter föraren att köra i riktigt höga hastigheter, dessutom i tätort. Vid ett tillfälle är polisbilen uppe i 233 km/h utan att hinna ifatt fortköraren.

När de nåt Ljusdal sänks hastigheten en aning men är fortfarande avsevärt mycket högre än den tillåtna, och BMW-föraren är nära att krocka när han kör mot rött. Polispatrullen väljer att släppa av genom centrum i ett försök att få fortköraren att lugna ner sig.
Mannen grep senare efter att han angett sig själv och dömdes för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Något som resulterade i tre månaders fängelse.

Allehanda rapporterar att mannen börjat gråta i rättssalen när filmen visades, och han ska ha förklarat det hela med att en annan man i bilen hotade honom till livet. Något tingsrätten inte trodde på.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer