080207-whiplashskada

Varför importeras inte Lancia?

Mikael Stjerna svarar:

Varför importeras inte Lancia?

Tack Mikael och ni andra experter för en mycket trevlig sida. Jag är ofta i Italien och ser den ena fräcka Lancian efter den andra. Varför finns det ingen importör för denna underbara bil?

PER

Jag frågade för en tid sedan Fiat-importörens presschef Torbjörn Lundgren om Lancia är på väg hit, men möttes av ett skevt leende och orden ”Det är inget vi har funderat på…” Med tanke på den nästan utraderade försäljningen av Alfa Romeo kan man förstå att nya märken inte står överst på dagordningen.

I Finland har man återlanserat Lancia. På flera andra marknader i Europa har Fiat-koncernen försökt skaka liv i Lancia-försäljningen. Man sätter visst hopp till den nya modellen Lancia Delta som kan bygga mer volym än föregångaren Lybra. Merparten av Lanciaförsäljningen utgörs av framgångsrika småbilen Lancia Ypsilon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!