Världens dyraste avgassystem – så låter det

Rostfritt avgassystem i all ära men det står sig slätt mot detta sportavgassystem i titan som är världens dyraste och låter förträffligt.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

QuickSilver Exhaust Systems är ett brittiskt företag som gör eftermarknadsavgassystem till några av världens allra snabbaste supersportbilar. Nu har de utvecklat ett nytt sportavgassystem i titan till världens snabbaste cabriolet – 1 200 hästkrafter starka och 410 km/h snabba Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. En bil vars prislapp börjar på motsvarade 21 miljoner kronor.

Tyvärr har företaget valt att inte gå ut med priset ännu. Det enda vi får reda på är att det är världens dyraste och så får vi också höra hur det låter eftersom de filmade systemet när det startades upp första gången.

Räkna med hundratusentals kronor för att få QuickSilvers avgassystem monterat på Bugattin som gör 0-100 km/h på 2,6 sekunder. Företagets ”vanliga” Veyron Grand Sport-avgassystem i titan kostar motsvarande 343 000 kronor.

I relation till bilens pris är ju avgassystemet inte speciellt dyrt, nästan ett fynd. Det motsvarar ju inte mer än ett system för några tusenlappar till en Volkswagen Golf.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer