En anonym engelsman har nyligen blivit ägare till världens dyraste bil. Engelsmannen köpte sin sällsynta Ferrari 250 GTO på en auktion och utklassade därmed det tidigare prisrekordet.

Bilen har länge och av många ansetts som världens vackraste bil. Nu kan Ferrari 250 GTO även titulera sig världens dyraste bil. Ett av de endast 39 tillverkade exemplaren köptes nyligen på auktion av en engelsman som önskar vara anonym. Inför auktionen hade bilen värderats till omkring 11 miljoner pund, cirka 133 miljoner kronor. Den förväntade prislappen överträffades dock med råge när auktionsklubban väl slogs i bordet. Engelsmannen kunde till slut ropa hem bilen för hisnande 15,7 miljoner pund, motsvarande 190 miljoner kronor.

Bilen i fråga, en Ferrari 250 GTO från 1963, är en av de 39 bilar som byggdes mellan åren 1962 och 1964 och racinganpassades enligt FIA:s GT-reglemente. Tidigare innehavare av titeln som världens dyraste bil var en av de extremt sällsynta och storslagna Bugatti Type 41 Royale som såldes för 5,5 miljoner pund år 1987. Tidigare tvåa, numera trea, är den Ferrari 250 GT SWB California Spyder från 1961 som i våras gick för 5,4 miljoner pund, motsvarande 65 miljoner kronor.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer