Lägg datumet den 4 november 2017 på minnet. Det var nämligen den dagen som Koenigsegg Agera RS tog över tronen som världens snabbaste produktionsbil när den nådde hastigheten 447,0 km/h.

Nu kan du se rekordkörningen här!

Bugatti Veyron Super Sport fick 2010 titeln som världens snabbaste produktionsbil när den satte nytt hastighetsrekord med en snitthastighet på 431,072 km/h.

Det rekordet stod sig i sju år och nu är en ny mästare korad.

I går skapades historia i Pahrump Nevada när Koenigsegg Agera RS, med företagets egna förare Niklas Lilja bakom ratten, satte ett nytt hastighetsrekord. Den svenska supersportbilen, som i detta utförande är en så kallad 1 MW-uppgraderad bil med 1 360 hk och 1 371 Nm, uppmätte en medelhastighet på 447,0 km/h och har nu på kort tid ”stulit” två rekord från Bugatti. Dessutom så förbättrades det egna rekordet på stinten 0-400-0 från 36,44 till 33,87 sekunder.

Koeniggsegg lade under lördagskvällen ut ett inlägg på sina sociala medier där de berättade om det nya rekordet och för oss som vill ha mer information om själva rekordkörningen får vänta en liten stund till. All data från rekordkörningen har loggats och verifierats på plats av Racelogic och kommer att presenteras inom kort meddelar den svenska biltillverkaren.

I videoklippet nedan så bjuds vi på en första inblick i hur det gick till när rekordet slogs.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer