Än en gång får Bugatti Veyron stryk av Kawasaki Ninja H2, världens snabbaste motorcykel.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi har sett mycket snabbt på två hjul, nu är det dags igen. Världens snabbaste motorcykel, Kawasaki Ninja H2 har en teoretisk toppfart på 420 km/h (banversionen H2R, H2:an gör ”bara” 320 km/h) och med 300 hästkrafter accelererar den 216 kilo lätta hojen extremt snabbt. Men har den tillräckligt för att glufsa i sig världens snabbaste bil Bugatti Veyron? Japp, det ser vi i filmerna här. Med rullande start vid 50 km/h har Kawasakin bara problem de första metrarna, sedan säger den ajöss och farväl till Veyron.

Visst, denna 1 001 hästkrafter Veyron är inte världens snabbaste bil längre, det är nämligen ”efterföljaren” Veyron Super Sport med 1 200 hästkrafter som är officiellt snabbast i världen. Men vi har sett film på när en annan Kawasaki Ninja H2 rastar en 1 200-hästars Veyron.

Vi har bara sett Kawasakin bli slagen av en bil en gång, då var det en megatrimmad Nissan GT-R med 1 350 hästkrafter som stod för motståndet.

En annan härlig accelerationsjämförelse dessa filmer får oss att tänka på är den när en Suzuki Hayabusa får en Ferrari 458 Italia att se ut som en Trabant i uppförsbacke.

Icke att förglömma den häftigaste tvåhjulingen av dem alla – den raketdrivna cykeln som får en Ferrari 430 Scuderia att se långsammare ut än en motorlös Trabant som kör i uppförsbacke.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer