I dag är dagen då väldigt många svenskar sitter spänt framför sina datorer för att få en första glimt av nya Volvon – S90 som ersätter S80 och som ger oss en första insyn i kommande folkhemskombin V90.

Volvo S90 är presenterad!

Det har gått 463 dagar sedan Volvo senast presenterade en helt ny modell, då var det nya XC90 som avtäcktes. Nu är det dags igen, denna gång S80-efterträdaren S90 som vi redan har fått se smakprov på i form av bilder på modellbilar (även kommande V90 har skådats i litet format).

Volvo S90 2016

Volvo S90 har världspremiär i dag.

S90 är Volvos andra modell sedan den svenska biltillverkaren gick ur Ford-sfären och numera står på egna ben (med kinesiska Geely som ägare). Det betyder nytt formspråk i enlighet med de tre konceptbilar som föregick nya XC90, ny teknik i form av en helt ny egenutvecklad plattform samt nya drivlinor, även dessa egenutvecklade. S90 är lika mycket som XC90 en försmak på Volvos framtid, svensk bilindustris framtid. En framtid som nästa år mynnar ut i den hett eftertraktade V90-kombimodellen och senare i efterträdarna till S60, V60 och V40.

Volvo-V90-modellbil-00

Foto: Carnewschina.com

Volvo V90 har inte premiär i dag. Den får vi i stället se för första gången på bilsalongen i Genève i mars 2016.

Världspremiären äger rum i Göteborg i eftermiddag. Häng kvar på teknikensvarld.se under dagen så kommer du att matas full med information, bilder och mycket annat. Vi ska dessutom försöka bjuda på någon väldigt unikt, så håll utkik på vår sajt, på vårt Twitter-flöde eller på vår Facebook-sida.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer