Minst 600 Volvo-bilar i parad. Det är vad man hoppas få ihop i brittiska Leicestershire i helgen. Då tar man sig in i Guinness rekordbok.

Bilköer är normalt något tråkigt och irriterande men den som tar form på testbanan i Bruntingthorpe, Leicestershire, på söndag den 31 mars klockan 15.00 kommer att formas under glada tillrop. Då samlas nämligen Volvo-entusiaster för att bilda världens längsta parad bestående av Volvo-bilar. Dagens rekord sattes 2010 i Polen och omfattade 570 fordon (se klippet nedan denna artikel). Området har plats för tusentals bilar men man siktar in sig på att forma minst 600 bilar i ett led.

Gruppen Volvo600 hoppas på en parad med med bilar från olika epoker, såväl i originalutförande som kustomiserade och trimmade. Av säkerhetsskäl kommer bilarna köras i en hastighet på 20 km/h på en slinga som mäter åtta kilometer. Då man kommer att åka ett par varv uppmanas deltagarna att ha minst halva bilens bränsletank full och de åkande får gärna vara utklädda – helst till vikingar.

Rekordförsöket har dock även ett mer allvarligt inslag genom att samla in pengar till organisationen Breast Cancer Care UK. I ett YouTube-klipp (se ovan) uppmanar Mike Brewer, känd från teve-serien Wheeler Dealers, Volvoägare att dyka upp på söndag och han tycks ha en än högre ambition om hur många bilar som ska köra i paraden.

Visa kommentarer