Minst 600 Volvo-bilar i parad. Det är vad man hoppas få ihop i brittiska Leicestershire i helgen. Då tar man sig in i Guinness rekordbok.

Bilköer är normalt något tråkigt och irriterande men den som tar form på testbanan i Bruntingthorpe, Leicestershire, på söndag den 31 mars klockan 15.00 kommer att formas under glada tillrop. Då samlas nämligen Volvo-entusiaster för att bilda världens längsta parad bestående av Volvo-bilar. Dagens rekord sattes 2010 i Polen och omfattade 570 fordon (se klippet nedan denna artikel). Området har plats för tusentals bilar men man siktar in sig på att forma minst 600 bilar i ett led.

Gruppen Volvo600 hoppas på en parad med med bilar från olika epoker, såväl i originalutförande som kustomiserade och trimmade. Av säkerhetsskäl kommer bilarna köras i en hastighet på 20 km/h på en slinga som mäter åtta kilometer. Då man kommer att åka ett par varv uppmanas deltagarna att ha minst halva bilens bränsletank full och de åkande får gärna vara utklädda – helst till vikingar.

Rekordförsöket har dock även ett mer allvarligt inslag genom att samla in pengar till organisationen Breast Cancer Care UK. I ett YouTube-klipp (se ovan) uppmanar Mike Brewer, känd från teve-serien Wheeler Dealers, Volvoägare att dyka upp på söndag och han tycks ha en än högre ambition om hur många bilar som ska köra i paraden.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer