Teknikens Världs Jesper Åhlander fick hänga med runt banan på Solvalla i nya Porsche 911 GT3 RS – med ingen mindre än trefaldige Carrera Cup-mästaren Johan Kristoffersson. Nu får även du hänga med – här och nu!

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I morgon den 12 september är det tävling på Solvalla, inte med hästar utan i form av årligen återkommande STCC, RallyX och – kanske framför allt – Carrera Cup Scandinavia. Alltså en annan form av hästar – många hästar.

För att värma upp banan åt lördagens förare passade Teknikens Världs Jesper Åhlander på att åka några varv med redan klara Carrera Cup-mästaren Johan Kristoffersson. Och i vilken bil dessutom – nya Porsche 911 GT3 RS, en kärra som inte är helt olik den Johan kör med under race. Hur det såg ut får du se om du hänger med runt banan i filmen ovan.

Porsche 991 GT3 RS med Johan Kristoffersson på Solvalla

Inte varje dag man får åka med en färsk Carrera Cup-mästare i en Porsche 911 GT3 RS, men i dag var en sådan dag för Teknikens Världs Jesper Åhlander.

Nya Porsche 911 GT3 RS är giftigare än någonsin. Boxersexan är på 4,0 liter och klämmer ur sig 500 hästkrafter. Via en specialutvecklad dubbelkopplingslåda med sju växlar når kraften ner i asfalten via bakhjulen. 0-100 km/h går på 3,3 sekunder och 911 GT3 RS stoppar inte fartaccelerationen förrän 322 km/h har nåtts.

Tack vare magnesiumtak, kolfiberförstärkt plast i huv och motorlucka samt aluminium i övriga delar av karossen väger 911 GT3 RS generation 991 in på 1 420 kilo. Ganska lätt med andra ord, men ändå omkring 200 kilo tyngre än Johan Kristofferssons Cup-variant av bilen. Dock är gatversionen som vi åker med i här 40 hästkrafter starkare. 911 GT3 Cup har nämligen en 3,8-liters boxersexa på 460 hästkrafter.

Missa inte STCC, RallyX, Carrera Cup med mera på Solvalla i morgon!

Porsche 991 GT3 RS med Johan Kristoffersson på Solvalla september 2015

48,40 klockades Johan Kristoffersson och Jesper Åhlander som snabbaste varv. Återstår att se vad Johan får under race i morgon.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer