Victor Bouveng är en av många svenska unga förare som söker lyckan internationellt. Och för 20-åringen från Vassunda går det riktigt bra. Han leder nu det tuffa VLN-mästerskapet i Tyskland.

I fjol blev Victor Bouveng invald i BMW Motorsports juniorsatsning och han har i år fått förtroendet att ratta en BMW M6 i VLN (Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nürburgring).
Från en framgångsrik kartingkarriär siktade Victor Bouveng på formelbilsracing men hans längd på 183 centimeter passar inte i en formelbil. Så tämligen snart styrdes karriären in på standardvagnsracing.

Hans talang upptäcktes ganska omgående av BMW som placerade honom i en M6 från Walkenhorst Motorsport och efter sju av tio deltävlingar av VLN leder han nu mästerskapet tillsammans med sina äldre och mer meriterade teamkompisar Jörg Müller och Jesse Krohn. Tidigare hade Victor Tom Blomqvist, DTM-förare för BMW och son till rallyikonen Stig, som medförare.

VLN är en serie långloppstävlingar över fyra eller sex timmar och alla race körs på tuffa Nürburgring. Tävlingarna arrangeras av olika klubbar för varje tillfälle. 24h på Nürburgring ingår inte i serien men runt denna jättetävling är det tävlingsfritt i VLN.
En totalseger i VLN kan öppna vägen till Victor Bouvengs stora mål – DTM!


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer