Ville få tillbaka sitt körkort på grund av coronaviruset

En kvinna i Göteborg försökte få tillbaka sitt indragna körkort med coronaviruset som argument. Likaså en kvinna från Skåne.

I februari körde kvinnan drygt 150 km/h på 120-väg då hon stoppades av polis och fick sitt körkort indraget. Nu har hon överklagat beslutet då hon anser att det pågående virusutbrottet gör att hon borde få tillbaka körkortet, och därmed undvika risken att smittas i kollektivtrafiken.

Det argumentet köpte dock inte förvaltningsrätten som står fast vid beslutet att körkortet ska vara indraget i två månader.

Medan det inte gick vägen för kvinnan i Göteborg lyckades dock en annan kvinna i Skåne få tillbaka sitt körkort med corona-argumentet. Den 75-åriga kvinnan fråntogs sitt körkort i februari efter att ha dömts för att ha vållat en trafikolycka.
Spärrtiden sattes till två månader men nu har straffet lindrats efter att kvinnan överklagat beslutet.

Hon anser att hon behöver sitt körkort för att kunna köra sin multisjuke man till vårdcentral och läkarbesök. Då han tillhör riskgruppen för coronaviruset anser hon det inte lämpligt att använda sig av kollektivtrafik för detta.
Förvaltningsrätten i Malmö instämmer med kvinnans överklagande och hon kan redan nu efter en månad begära sitt körkort tillbaka.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer