Vins Duecinquanta – motorcykeln från Maranello

Designers och ingenjörer från Ferrari sadlar om till tvåhjulingar. Här är deras lättviktsbygge – med tvåtaktsmotor.

Normalt håller vi oss på fyra hjul men nu måste vi göra ett undantag. Tvåhjulingen på bilderna här kommer nämligen från Maranello, klassisk italiensk sportbilsmark.

Inte nog med det, motorcykeln är framtagen av en grupp designers och konstruktörer som tidigare jobbat för Ferrari. Trots det har man haft den gamla konkurrenten Lotus som förebild. Eller i alla fall dess grundare Colin Chapman genom att använda sig av hans citat som filosofi: ”Att addera kraft gör dig snabb på raksträckorna, att kapa vikt gör dig snabb överallt”.

Vins Duecinquanta

Motorcykeln vid namn Vins Duecinquanta är byggd på ett chassi i kolfiber och väger in på under 95 kg, men sin moderna uppsyn till trots så har den en motor av tvåtaktstyp. Volymen är på 249 kubikcentimeter och cylindrarna ligger i 90-graders V-formation. Vilket effektuttag motorn har avslöjar man inte, dock att den uppfyller Euro 4-standard och att hojen har en topphastighet på 200 km/h.

Vins Duecinquanta ska tillverkas i såväl gat- som banversion. Även om det handlar om lättbyggen så har de tunga prislappar på motsvarande 392 000 respektive 490 000 kronor.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer