Vinterdäck: gör rätt val och tänk på följande

Att välja rätt vinterdäck till din bil kan tyckas vara en omöjlig uppgift, men med lite eftertanke och koll på din egen situation är det inte alls svårt. Lyssna på vad våra däckexperter har att säga.


Står valet mellan dubbade och dubbfria däck? Ska du välja centraleuropeiska (mellaneuropeiska) eller nordiska friktionsdäck (dubbfria) eller ska fortsätta köra på dina tre säsonger gamla dubbdäck? Kanske du känner att däckfrågan inte är något för dig eftersom du har valt året runt-däck?

Frågorna är många men svaren är enklare än du tror. Låt Teknikens Världs vinterdäckexperter Linus Pröjtz och Ruben Börjesson guida dig rätt i djungeln samtidigt som de slår hål på en rad olika myter och felaktiga påståenden.
Med deras mångåriga erfarenheter från däcktest och bilkörning i vinterväglag är detta ovärderliga tips som du bör lyssna på. Alla svar och tips får du i filmen ovan.

Missa inte att läsa om hur gamla dubbdäck är livsfarliga samt se vilka vinterdäck som är bästa valet för dig vintersäsongen 2014/2015 genom att ladda ned Teknikens Världs stora vinterdäcktest nedan. Missa inte heller att läsa viktigt om vinterdäck och vinterkörning.

Ladda ned årets vinterdäcktest

I årets vinterdäcktest ingår 18 olika vinterdäck: dubbdäck, nordiska och centraleuropeiska. Gör rätt val när du ska köpa vinterdäck – läs vårt vinterdäcktest först.

Ladda ner testet


Bli prenumerant

Prenumerera på Teknikens Värld och få omedelbar tillgång till samtliga test.

= 49 kr
Köp 2 nummer för 49 kronor.
Du kan då gratis ladda ned samtliga test. Max 10/vecka.

Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer