Nu är den här, den uppdaterade versionen av populära arbetshästen Amarok. Men det är inte bara utseendet som är nytt, under huven sitter numera även en V6-diesel.

För några veckor sedan delade Volkswagen med sig av några skisser på ansiktslyfta Amarok. Som väntat har utseendet moderniserats med bland annat nya bakljus och strålkastare, de sistnämnda med bi-xenon och LED-varselljus.
De delar inte med sig av några bilder på interiören, men enligt Volkswagen ska den nu vara mer personbilslik och ha mer ergonomiska stolar, samt en helt ny instrumentbräda.

Volkswagen Amarok facelift 2017

Storleksmässigt är den uppdaterade modellen densamma som föregångaren, 525 centimeter lång och 223 cm bred inklusive sidospeglarna. På flaket ryms 2,52 kvadratmeter last och en Europa-pall ryms på bredden, Amarok har ett drygt ton i lastkapacitet.
Största nyheten är dock vad som sitter under huven, de tidigare fyrcylindriga 2,0-liters dieslarna har ersatts av en treliters V6:a med tre effektuttag. Toppmodellen levererar 224 hästkrafter och 550 newtonmeter, maximalt vridmoment levereras redan vid 1 500 r/min och är 130 Nm mer än hos föregångaren. Effektuttag för övriga alternativ är 163 eller 204 hästkrafter.

Volkswagen Amarok facelift 2017

Motorerna kopplas till antingen en sexväxlad manuell låda eller åttastegad automat. Enligt Volkswagen ska snittförbrukning för starkaste motorn vara 0,76 l/mil och koldioxidutsläpp ligger på 199 g/km.
Enligt Volkswagen kommer uppdaterade Amarok att erbjudas med antingen 4Motion fyrhjulsdrift, varav ett av alternativen är permanent, eller endast bakhjulsdrift. Uppdaterade Amarok kommer att börja säljas i slutet av september, pris är ännu inte fastställt.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer