Här är Volkswagen eGon, en e-Golf i genomskärning och fullt körbar. Byggd av lärlingar och ställs ut i sommar.

Undrar du hur en elbil ser ut under skalet? Här har du svaret. Volkswagen eGon är en avskalad e-Golf som blottar kablage och alla komponenter och som dessutom är fullt körbar även om justeringar har gjorts av den elektriska drivlinan av säkerhetsskäl.

Bilen har byggts av åtta lärlingar med olika inriktning hos Volkswagen i ett led att göra tekniken hos e-Golf lättförståelig för gemene man. Byggt och byggt, förresten. Utgångsläget var en färdigbyggd e-Golf som demonterades för att sedan sättas samman på detta vis. På bilen finns olika QR-koder som kan scannas av varpå man får en förklaring av tekniken.

Volkswwgen Golf eGon

Foto: Volkswagen

Volkswagen eGon ska visas upp under IdeenExpo i Hannover. Mässan är Europas största och behandlar teknik- och naturvetenskap för ungdom och har över 300 000 besökare. Mässan hålls vartannat år.

Det är emellertid inte första gången e-Golf som modell exponeras på mässan. 2017 byggdes ett exemplar tillsammans med besökarna – det är bilen du ser tillsammans med eGon på bilden nedan.

Volkswwgen Golf eGon

Foto: Volkswagen

Hur Volkswagen e-Golf är att köra kan du läsa om i vår provkörning här på webben eller i Teknikens Värld nummer 10/2017.

Mer om morgondagens elbilar från Volkswagen, ID-familjen kallad, kan du läsa om här. Är du mer inne på kommande generation Golf så har vi spionbilder på bilen i fråga – både på svenska mark som i kön till en hamburgar-restaurang i Tyskland.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer