Volkswagen: Förbränningsmotorn har en framtid

En del säger att förbränningsmotorn är på väg att dö ut till förmån för elektriska drivlinor. Så enkelt är det inte, enligt Volkswagen som säger att det finns en framtid för kolvmotorer.

Matthias Rabe gjorde för ett par veckor sedan ett första intressant uttalande, sedan han blev teknisk chef för Volkswagens personbilsdivision i februari, när han menade att den manuella växellådan ännu inte är redo att kasta in handduken.
Nu gör han ännu ett intressant uttalade i samma genre, denna gång om förbränningsmotorer.

För brittiska Autocar berättar han att förbränningsmotorer kommer att ha en ljusare framtid än vad vissa förutser. Hans uttalande kan ses som att det går stick i stäv med Volkswagens uttalade strategi att satsa på elbilar på bred front, men han har en förklaring till det.
Han ser nämligen satsningen på klimatneutrala syntetiska bränslen baserade på biomassa som en fortsatt öppning för tekniken med traditionella kolvmotorer, framför allt inom transportsektorn där dagens vikt och stora batterier utgör hinder.

LÄS MER: Audi tillverkar e-bensin – bensin utan råolja

– Vi kommer att komma till e-bränslen. Om du tittar på flygindustrin är efterfrågan på e-bränslen stor eftersom flygplan inte kommer att bli elektriska, annars kommer du inte över Atlanten, säger han.

– Vi tar våra koldioxidmål på stort allvar och vill vara en förebild inom det, men det betyder inte att förbränningsmotorn kommer att uteslutas, avslutar Matthias Rabe.

LÄS MER: Audi tillverkar e-diesel – diesel utan råolja


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer