Volkswagen Golf 1,6 TDI BlueMotion körde 160 mil på en tank

Den uppgivna förbrukningen för Golf 1,6 TDI BlueMotion är låga 0,32 l/mil. Men tydligen går det att köra ännu snålare. Volkswagen har nyligen gjort en rekordsnål resa på 160 mil, på en tank.

Volkswagen Golf 1,6 TDI BlueMotion har en officiell förbrukningssiffra på 0,32 l/mil men Volkswagen har tydligen inte varit helt nöjda med det. Nyligen bestämde man sig för att försöka köra Golfen ännu snålare, i riktig trafik.

I en testkörning som gick mellan franska Nantes (Europas miljöhuvudstad 2013) och Köpenhamn (Europas miljöhuvudstad 2014) lyckades förare från Volkswagen Driving Experience köra med en genomsnittlig förbrukning på 0,292 liter diesel per mil. Sträckan var exakt 160,2 mil lång och framme i Köpenhamn fyllde man på 46,92 liter i tanken. På plats fanns den tyska testorganisationen Dekra för att se till så att Volkswagen inte hade något fuffens för sig. Testkörningen sägs ha gått på varierade vägar i normal trafik och tog totalt 20 timmar och 45 minuter.

Vi noterar särskilt att Volkswagen skriver ”varierande väg” och ”normal trafik” i pressmeddelandet. Golf 1,6 TDI BlueMotion ska enligt normen dra 0,30 l/mil vid landsvägskörning. Om testrutten nästan uteslutande bestod av landsvägskörning är det med andra ord ingen bedrift att tala om men 0,292 i verkligt blandad körning är desto bättre.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer