Volkswagen Golf Sportscombi nästan omaskerad

Den som väntar på nya Volkswagen Golf med kombikaross behöver inte vänta länge. En närmast helt omaskerad bil har fångats, vilket betyder att en lansering är alldeles runt hörnet.

En av världens mest sålda bilar – Volkswagen Golf – lanserades i år i sin åttonde generation. Även om modellen hängt med sedan 1974 var det först 1993 kombin kom, baserad på generation III.

Volkswagen Golf bilspion

Foto: Carpix

Nya Volkswagen Golf Sportscombi ser ut som vi förväntat oss. Det mesta är så klart hämtat från halvkombin (läs vårt test av modellen här), och det är baktill nyheterna finns. Det enda som är maskerat med klistermärken är baklamporna. Tittar vi noga kommer de inte bli lika utdragna som klistermärkena ger sken av.

LÄS MER: Volkswagen Golf omkörd av Renault Clio i Europa

Inga utrymmessiffror finns ännu att tillgå, men visst ser vinkeln på bakluckan ut att ha en mer aggressiv lutningen än på föregående generation? Möjligen mer visuellt tilltalande, men bör komma att ge avkall på packmöjligheterna. Golf VII Sportscombi rymde hela 605 liter i bagageutrymmet – 30 liter mer än samtida Volvo V70.

Volkswagen Golf bilspion

Foto: Carpix

I Sverige har utgående Volkswagen Golf varit den tredje mest sålda bilen. Den nya lär följa dess fotspår, då den lanseras med bensin- och dieselmotorer, som mild- och laddhybrid samt med gasdrift. Volkswagen Golf Sportscombi bör lanseras inom kort. Läser du Teknikens Värld missar du ingenting.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer