Nu kommer gasversionen av Golf Sportscombi tillbaka till Sverige.

Fokus ligger på nya Volkswagen Golf som har premiär inom kort, men än är det inte kört för nuvarande modell. I dag meddelar Volkswagen Sverige att Golf Sportscombi TGI, det vill säga den gasdrivna varianten, åter träder in i det svenska riket, och den gör det i ett uppdaterat utförande.

Precis som vi tidigare berättat är det numera en 1,5-liters bensinmotor under huven, i stället för den gamla 1,4-litersmaskinen. Primärt drivmedel är gas även om det finns en bensintank som mer eller mindre fungerar som reservkälla. Nio liter bensin ryms. Gastankarna är tre till antalet i stället, som tidigare, två. Tillsammans rymmer de 115 liter (17,3 kilo).

Gastankar i Volkswagen Golf Sportscombi TGI 2020

Räckvidden på gas enligt WLTP är 44 mil. Bensintanken räcker till ungefär ytterligare 20 mils körning. Genomsnittsutsläppet ligger på 116 gram koldioxid per kilometer.

297 900 kronor börjar priset på, och då får man en alltså en Volkswagen Golf Sportscombi TGI med sjuväxlad DSG-dubbelkopplingslåda, 130 hästkrafter och 200 newtonmeter. Bilen gör 0-100 km/h på 10,9 sekunder och toppar 207 km/h.

Inom kort kommer även Volkswagen Polo TGI till Sverige.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer