Tillverkningen av Volkswagen Golf står just nu stilla, och den kommer att göra det vid ytterligare två tillfällen – i oktober och i december.

Världens näst mest sålda bilmodell, Volkswagen Golf, har hittills i år överproducerats. Modellen har helt enkelt tillverkats i fler exemplar än vad marknaden har efterfrågat. Därför planerar Volkswagen att stänga ned produktionen av Golf vid två olika tillfällen under hösten och vintern. Under fyra dagar i oktober (4-7) samt under fyra dagar i december (19-22) kommer tillverkningen att stå stilla för att på så vis balansera årsproduktionen.

För tillfället ligger Golf-tillverkningen i Wolfsburg nere sedan nästan en vecka, men av en annan anledning än den om balanserad produktion. Orsaken ska vara att det råder oenighet mellan Volkswagen och två underleverantörer (den ena levererar transmissionsdelar, den andra stolsklädslar). Det nuvarande produktionsstoppet beräknas vara till ända inom kort. Enligt tyska Bild ska Volkswagen och underleverantörerna sätta sig ned för fortsatta diskussioner senare under måndagen, diskussioner som under helgen inte ledde till någon slutsats.
Monteringen av Golf och Passat i Zwickau-fabriken påverkas också av problemen med underleverantörerna.

Volkswagen Golf ska inom kort presenteras i ansiktslyft utförande. Nuvarande generation, den sjunde i ordningen, började tillverkas i augusti 2012.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis första månaden
(därefter 99kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer