I dag meddelar Volkswagen att de hoppar över årets bilsalong i Paris. Ett hårt slag mot den populära bilsalongen i den franska huvudstaden.

För några dagar sedan nåddes vi av informationen att Audi skippar deltagande på nästa års bilsalong i Detroit. De har därmed gjort samma val som konkurrenterna BMW och Mercedes.
Nu berättar världens största biltillverkare, Volkswagen, att de hoppar över årets bilsalong i Paris.

”Volkswagen granskar kontinuerligt sitt deltagande på internationella bilsalongen”, säger företaget i ett uttalande.

Volkswagen närvarar alltså inte på bilsalongen som äger rum i oktober i år, däremot kan de tänka sig att anordna olika kommunikativa aktiviteter i den franska huvudstaden.

Volkswagen har, bland annat som en ren kostnadsbesparing, redan dragit ned på aktiviteterna på några av världens bilsalonger. Men det är första gången de helt drar sig ur en av världens stora salonger. Bilsalongen i Paris är Europas största av sitt slag.

I Wolfsburg har man förtydligat att avhoppet från årets Parissalong inte betyder att de också hoppar av bilsalongen i samma stad år 2020.

Årets bilsalong i Paris kommer alltså inte att bjuda på en Volkswagen-monter, däremot sägs Audi, Porsche, Seat och Skoda att finnas på plats.

Att allt fler biltillverkare väljer bort de klassiska bilsalongerna har till stor del att göra med teknikutvecklingen. Många av tekniknyheterna ses som lämpligare att visa upp i andra sammanhang, exempelvis världens största elektronikmässa Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas och Mobile World Congress i Barcelona.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer