Volkswagen ID.R kör mot himlen

Volkswagens elsportbil ID.R siktar på än fler rekordtider. Nu tar den sig an kinesiska Tianmen Shan och ska köra mot himlens port.

Pikes Peak, Goodwood och Nürburgring (där vi på Teknikens Värld var på plats) – Volkswagens eldrivna sportbil ID.R är på jakt efter rekord världen över. Nu lackas den om för att ta sig an berget Tianmen Shan eller mer precist Big Gate Road som med 99 hårnålar utspridda på en mil väg leder till Heaven’s Gate.

Är namnet bekant? Förra året skrev vi om att Land Rover P400e inte bara tagit sig upp längs vägen utan även, som första bil, betat av de 99 trappstegen till själva porten.

Volkswagen ID.R Kina

Foto: Volkswagen

Någon officiell kraftmätning av Big Gate Road finns inte men det är inte ovanligt att biltillverkare använder sig av vägbanan, främst för spektakulära bilder och filmer. I klippet nedan kan du se en Toyota Soarer i händerna Federico Sceriffo sladda sig genom delar av slingan.

Inför evenemanget, som ska gå av stapeln nästa månad, har ID.R. delvis nytt utförande och med en motivlack föreställande berget och texten ”Race the Future”.

Volkswagen ID.R Kina

Foto: Volkswagen

Framtiden i Kina för Volkswagens elbilar ligger nära i tiden, 2020 ska man lansera sin eldrivna ID-division i landet och evenemanget med ID.R är en del i marknadsföringen.

Nästa månad, under salongen i Frankfurt, får vi även se första bilen i ID-familjen (ID.3) även om modellen blev officiell i maj.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer