På tisdag öppnar Volkswagen sin första fabrik i USA sedan 1988. Den nya fabriken som ligger i Chattanooga, Tennessee, ska bygga nya Volkswagen Passat för den amerikanska marknaden och förväntas spotta ur sig minst 150 000 bilar årligen.

På tisdag är det stor premiär för Volkswagens nya fabrik i Chattanooga, Tennessee. Fabriken är den första i USA för Volkswagens del sedan fabriken i New Stanton, Pennsylvania, stängdes 1988. Volkswagen har deklarerat som mål att till 2018 sälja en miljon bilar i USA årligen. Den nya fabriken blir en viktig kugge i att uppnå målet.

Fabriken i Chattanooga ska inledningsvis tillverka Volkswagen Passat för den nordamerikanska marknaden, och det i ungefär 150 000 exemplar per år. Möjligheten finns dock till att utöka produktionen till att omfatta andra modeller så småningom. Rykten talar om att en stor suv, större än Touareg, kan komma att tillverkas här, liksom flera Audimodeller. Fabriken är Volkswagengruppens sextioandra runt om i världen och ska ge arbete åt ca 2 000 människor.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer