Så är turen nu kommen till Volkswagen Golf. Den populära modellen som namngivit en hel klass ska bli fri från den fuskmjukvara som varit bilbranschens hetaste samtalsämne det senaste halvåret.

Nu har tyska transportmyndigheten Kraftfahrt-Bundesamt, KBA, godkänt Volkswagens lösning för att få bukt med fusket i EA189-dieselmotorn som sitter i Golf 2,0 TDI BMT (BlueMotion Technology). I Europa är det ungefär 15 000 exemplar av nämnda modell, med manuell växellåda, vars ägare kommer att få ett brev hemskickat med en uppmaning att besökare Volkswagen-verkstaden.

Enligt KBA:s tester utgör Volkswagens ingrepp i Golf 2,0 TDI BMT ingen risk för försämrade värden vad gäller prestanda, förbrukning och ljudnivå.
Volkswagens åtgärd är för bilägarna kostnadsfri och alla kunder erbjuds dessutom lämpliga och kostnadsfria alternativa lösningar för att inte inskränka på deras rörlighet under tiden bilen är på verkstaden.

Tidigare har KBA godkänt Volkswagen Amarok, Audi A4, A5, A6 och Q5 samt Seat Exeo för återkallelse och åtgärd. Däremot är Volkswagens åtgärdsplan för Passat och Skoda Superb ännu inte godkänd, vilket har försenat hela återkallelseprocessen.

Volkswagen säger dock att återkallelser av andra volymmodeller följer inom kort.

LÄS OCKSÅ
Alla drabbade Volkswagen-modeller
Alla drabbade Audi-modeller
Alla drabbade Skoda-modeller
Alla drabbade Seat-modeller


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer