Volkswagen Sveriges vd Claes Jerveland uttalar sig om dieselgate och hur de i Sverige kommer att gå tillväga för att lösa problemen.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Utsläppsskandalen som kommit att benämnas som dieselgate briserade 18 september, Volkswagen Sveriges vd Claes Jerveland kritiserades då för att de inte gav någon information till sina kunder.
Nu har de släppt en video där Jerveland uttalar sig om diselgate, hur de ska lösa problemen med de drabbade bilarna och hur koncernen planerar framtiden. Bland annat hårdsatsar de på utvecklingen av elhybriden och elbilar genom att investera över 100 miljoner euro i projektet från och med 2016. Men mer intressant för kunderna är dock hur deras situation kommer att påverkas.

– Målet är att åtgärderna inte påverkar bilens prestanda eller förbrukning på något sätt. I början av 2016 börjar vi åtgärda de drabbade bilarna och det kan bland annat göras i samband med en vanlig service. Tillsammans med våra verkstäder ska vi göra allt vi kan för att det här ska bli så smidigt och bra som möjlig för våra kunder, säger Jerveland.

Jerveland påpekar även att de jobbar mycket hårt med lösningarna och att Volkswagen ”kommer säkert, och med all rätta, att vara ett av världens mest granskade företag”.
Nedan kan du även se Magnus Videquist, chef för Volkswagen Sveriges servicemarknad, uttala sig om skandalen och hur de går tillväga med åtgärderna och varför det tar så lång tid.

Allt om dieselgate hittar du här.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer