Antalet suvar på vägarna bara ökar, och fler kommer de att bli. Volkswagen går så långt som att säga att hälften av deras försäljning om bara sju år kommer att utgöras av just suvar.

I kväll är det världspremiär för Volkswagens minsta suv T-Cross som kommer att utöka märkets suv-palett ytterligare. I dag har Volkswagen suvarna T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touareg och Atlas. Många kan tyckas, men fler ska de bli.
I ett pressmeddelande skriver biltillverkaren man tror på en fortsatt stark utveckling för suvarna, framför allt i Nord- och Sydamerika samt i Kina. Därför kommer man år 2025 att erbjuda inte mindre än över 30 olika suv-modeller världen över.

Vidare skriver Volkswagen att i dag utgör suvarna en femtedel (20 procent) av deras globala försäljning. Om sju år, 2025, förutspår de att andelen ligger på 50 procent. Hälften av alla världens sålda bilar med VW-emblem i fronten tros alltså vara suvar.

– Suvar blir alltmer populära hos våra kunder över hela världen. Det är därför vi konsekvent fortsätter med vår nuvarande suv-offensiv. Den (suven) kommer att vara ett viktigt bidrag till att stärka vår kärnverksamhet så att vi kan investera nödvändiga miljarder euro i mobilitet och autonom körning, säger Jürgen Stackmann som är styrelseledamot för Volkswagen Passenger Cars med ansvarar för försäljning.

2020 ska Volkswagen lansera sin första elektriska suv – I.D. Crozz (bilden ovan). Till år 2025 ska märket lansera 20 helt nya elbilar.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer