Tyska biljätten Volkswagen ska inom kort redovisa den ekonomiska biten för årets tredje kvartal. Den lär sannolikt inte bli något munter läsning, speciellt inte i jämförelse med tidigare kvartalsrapporter.

30,7 miljarder kronor. Den summan väntas Volkswagen redovisa som operativ förlust för årets tredje kvartal. Det är företagets första kvartalsrapport som offentliggörs efter att utsläppsskandalen kom upp till ytan den 18 september.
Siffran kan jämföras med den på 30,4 miljarder kronor som redovisades för tredje kvartalet i fjol. Då handlade det dock om en vinst.

Den beräknade förlusten har gjorts av tio marknadsanalytiker som Bloomberg News har varit i kontakt med. Nyhetsbyrån framhåller också att förlusten blir Volkswagens första kvartalsförlust på över 15 år.

Sedan skandalen uppdagades har Volkswagens börsvärde rasat med närmare 200 miljarder kronor. Företaget låste tidigt en summa på omkring 60 miljarder kronor som ska täcka för skadorna, men som nya vd:n Matthias Müller (bilden) tidigare påpekat räcker inte summan. Inte på långa vägar ska kanske tilläggas. Böter, stämningar, åtgärder med mera beräknas kosta mellan strax under 200 och över 700 miljarder kronor.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer