Nu får vi lite mer kött på benen i och med att Volvo servererar oss ännu en mystisk film med 360c.

I förra veckan skickade Volvo ut en märklig film på nätet. Mot svart bakgrund fick vi se en så kallad digital VU-mätare som rörde sig i takt med en ljudsignal. Till filmen skrev Volvo ”Detta kan vara ljudet av din framtida åktur. Vad tycker du att det säger? #360c”. Väldigt gåtfullt.

Volvo 360c

Spekulationerna tog fart. Vi satsade på ett långskott, att ljudet var en signal vid upplåsning av en bil som ingår i en bildelningstjänst, andra trodde det var en Volvo-drönares startljud, en annan ”trodde” att det var gamla MS Office-assistenten som Volvo hade köpt upp.

Volvo 360c

Inget av förslagen var rätt, kan vi nu slå fast utan att egentligen veta vad det är. Det enda vi vet, tack vare en ny och kort film, är att 360c är en bil. Det ser vi nämligen i filmen. Det är dock ganska tydligt att det inte är en produktionsmodell som vi ser i form av fronten med belyst Volvo-emblem, en del av sidan med tillhörande ljusslingor och baken med en upprätt fena.

Volvo 360c

Det måste röra sig om en konceptbil av något slag, förslagsvis en elektrisk bil som är helt självkörande, inte minst med tanke på hur Volvo beskriver bilen i filmen:

”Kommer snart: vår vision för resande i framtiden. Kan tid som spenderas på resande fot bli bra spenderad tid? #360c”.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer