Volvo är premium – det är svaret

Volvo är ett premiumbilmärke. Det får vi nu anses vara avgjort efter en omröstning och djupa diskussioner.

För ett par veckor sedan hade vi en krönika här på sajten med rubriken ”Premium eller inte premium – det är frågan”. Anledningen till krönikan var helt enkelt ambivalensen som råder kring Volvos eventuella premiumframtoning. När Volvo nämns i samma mening som ordet premium så går väldigt många i taket och sågar Volvo vid fotknölarna som ett icke-premiummärke. När vi nyligen provkörde nya Volkswagen Golf med en liten jämförelseduell mot nya Volvo V40 – då gick man ur huse och kallade jämförelsen befängd eftersom Volvo är premium och det är inte Golf. Så frågan som vi ställde till er var enkel, är Volvo premium eller inte?

Som svar på frågan finns 166 kommentarer där ämnet diskuteras från alla möjliga infallsvinklar. En övervikt av dessa pekar på att Volvo är någon form av premium. Än mer glasklart över vad ni tycker och tänker är omröstningen som publicerades i samband med krönikan och som vem som helst kunde deltaga i.
På frågan ”Är Volvo premium?” svarade 1 095 personer som följer:

  • Ja, 533 svar (48,7 procent)
  • Nej, 271 svar (24,7 procent)
  • Delvis, 291 svar (26,6 procent)

I princip hälften svarade alltså att Volvo är premium. En knapp fjärdedel tycker däremot inte att Volvo är premium. Drygt en fjärdedel tycker att Volvo är premium, men inte helt och hållet.
Ska vi dra någon form av slutsats av detta så är det att Volvo i det stora hela uppfattas som ett premiumbilmärke. I alla fall svaret när folket har fått säga sitt.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer