Elva olika dieseldrivna Volvo-modeller av årsmodell 2015 och 2016 återkallas sedan man funnit sprickor i en bränsleslang som kan leda till läckage.

Ett problem med sprickor inuti en bränsleslang som kan leda till att diesel läcker ut i motorrummet har upptäckts hos elva olika Volvo-modeller. Den vanligaste indikationen på läckage är bränslelukt. Några incidenter finns inte kopplade

– Undersökningar Volvo Cars har gjort har visat på detta problem med en bränsleledning där det kan uppstå sprickor och därför återkallas berörda bilar som en säkerhetsförebyggande åtgärd. Vad som kan hända är att bränslet över en längre tid eventuellt kan läcka ut i motorrummet, säger Volvos informationschef Annika Bjerstaf till Aftonbladet.

volvo-s60-v60-xc60-r-design

S60, V60 och XC60 är tre av modellerna som återkallas (inklusive Cross Country-versionerna). Övriga är V40, V40 Cross Country, XC60, V70, XC70, S80 och XC90.

Modellerna som berörs är V40, V40 Cross Country, S60, S60 Cross Country, V60, V60 Cross Country, XC60, V70, XC70, S80 och XC90 av årsmodell 2015 och 2016.
Berörda Volvo-ägare ska brevledes redan ha blivit kontaktade av Volvo Cars. I brevet uppmanas ägarna att genast kontakta en auktoriserad Volvo-verkstad för att få bokat en tid då felet kan åtgärdas kostnadsfritt. Det tar uppemot två timmar att få felet åtgärdat.

– På verkstaden byts bränsleledningen ut. Det är helt kostnadsfritt att åtgärda bilen och den kund som fått ett brev ringer sin Volvoverkstad och bokar en tid. Att boka en tid och åka till verkstaden är frivilligt men Volvo Cars erbjuder alltså detta som en förebyggande säkerhetsåtgärd, säger Annika Bjerstaf till Aftonbladet.

I Sverige berörs omkring 37 000 bilar, i världen runt 200 000 bilar.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer