Omkring 30 000 i Sverige samt 52 000 Volvo-bilar runt om i världen ska in på verkstad för att åtägrda ett problem med motorstyrenheten. Det är S60, V60, V70, XC70 och S80 som berörs.

Volvo har redan brevledes skickat ut information till berörda kunder där de uppmanas att besöka verkstaden så snart som möjligt.
Anledningen till återkallelsen som berör omkring 82 000 bilar, varav cirka 30 000 finns i Sverige, är ett fel i motorstyrenheten som gör att man kan drabbas av bränsletorsk trots att bränslemätaren visar information om god bränsletillgång.
Bränslemätaren kan visa att tanken är fylld till en tredjedel, vilket är korrekt, men på grund av ett fel med bränsletillförseln kommer inte bränslet fram till motorn. Volvo uppmanar därför berörda ägare att tanka oftare för att aldrig låta mätaren nå en tredjedels tank eller mindre, för då kan det bli ofrivilligt motorstopp.

Modellerna som berörs är S60, V60, V60 Cross Country, V70, XC70 och S80 av årsmodell 2015 och 2016 med femcylindrig dieselmotor. Inte alla exemplar av årsmodell 2015 är drabbade.

På verkstaden uppgraderar teknikerna bilens mjukvara för att åtgärda felet. Åtgärden är kostnadsfri.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer