Volvo har satt upp nya mål för framtiden som ska leda dem upp i branschtoppen, både teknik och lönsamhetsmässigt.

I dag har Volvo meddelat sina nya finansiella och operationella mål som enligt dem själva i mitten av nästa årtionde, det vill säga runt år 2025, ska positionera företaget till att vara en ledande aktör inom den globala fordonsindustrin.

Målet är att hälften av försäljningen ska utgöras av elbilar, en tredjedel av självkörande bilar och hälften av bilarna ska gå via ”prenumerationstjänsten” Care by Volvo, en form av fullmatad leasingtjänst som sjösattes för ett och ett halvt år sedan.
Vidare ser de framför sig att Care by Volvo och andra smarta lösningar ska leda till över fem miljoner direkta konsumentrelationer vilket ökar de regelbundna intäktsmöjligheterna samtidigt som potentialen att utveckla fler konsumentorienterade tjänster höjs.

– Våra kunders förväntningar förändras snabbt. Det innebär att Volvo Cars också förändras snabbt. Dessa initiativ kommer att hjälpa Volvo att förvandlas från att vara ett rent bilföretag till att vara en leverantör av direkta tjänster till kunderna, säger vd och koncernchef Håkan Samuelsson.

Håkan Samuelsson med sin Volvo 1800 S från 1967

Även om Håkan Samuelsson är förtjust i sin Volvo 1800 S från 1967 blickar han framåt och är redo att ta nästa steg med Volvo.

Siktet är inställt på att nå hög lönsamhet i enlighet med de bästa premiumtillverkarna i branschen i dag. Intäkter ser man också i form av synergier med partnerföretag, exempelvis Uber som Volvo redan sålt många XC90 till.
Utgifterna ser man möjligheter att kunna sänka både vad gäller upphandling och utveckling, inte minst i och med skalbarheten mellan märkets olika modeller men även då samutveckling sker med systermärkena Polestar och Lynk & Co. Båda ingår, precis som Volvo, i Geely-koncernen.

– Det banar väg för Volvo Cars att fortsätta växa snabbt in i mitten av nästa årtionde. Företaget har sedan 2010 förvandlats till ett globalt premiumbilföretag. Nu är det dags för denna förvandling att vändas till en period med fortsatt lönsamhet i linje med andra premiumvarumärken, säger Håkan Samuelsson.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer