Nya specialversionen V40 Carbon Edition blir först ut med den nya Polestar-optimeringen, plus en hel del kolfiber.

I grund och botten är Carbon Edition en V40 R-design som fått taket utbytt mot ett lättare i kolfiber, även spegelkåporna och instegslisterna är utbytta till kolfiberditon. Specialversionen har även fått sänkt sportchassi, nya 19-tumsfälgar och detaljer som svarta ändrör och en takspoiler erbjuds som extrautrustning.
I kupén är stolarna klädda i nubuckläder och säkerhetsbältena är röda.

Utöver specialdetaljerna har Volvo utrustat V40 Carbon Edition med den nya generationen effektoptimering från Polestar. Denna V40-modell blir alltså första bilen som utrustas med den nya tekniken.

Den fyrcylindriga 2,0-liters T5-motorn levererar i detta utförande 253 hästkrafter och 400 newtonmeter, en skillnad på åtta hästkrafter och 50 newtonmeter mot för standardversionen. Enligt Volvo ska den ge ”mer effekt och körbarhet i mellanregistret, gasresponsen är finkalibrerad för att ge bättre motorrespons och växellådan växlar snabbare samt smartare vid aktiv körning för en bättre körupplevelse”.

Nya specialversionen V40 Carbon Edition erbjuds i en begränsad upplaga och kan beställas redan nu till ett startpris på 369 900 kronor. Då ingår även utrustning som bland annat Harman/Kardon-stereo, parkeringsvärmare, mörktonade bakrutor samt Volvo On Call.

– Med V40 R-Design Carbon Edition har vi skapat en bil som är både uppfriskande högteknologisk och sportig. Det är en begränsad upplaga som riktar sig till kunder som vill skilja sig från mängden, säger Anders H. Gustavsson, Vice President Special Products på Volvo Car Group.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer