Efter senaste veckans hackerattack, och påföljande återkallelse av miljontals bilar, lovar nu Volvo att man ska skydda sina kunder från hackare.

Det är i en intervju med branschtidningen Automotive News som Klas Bendrik, med titeln Senior Vice President på Volvo, och övergripande chef för företagets IT-avdelning, pratar om Volvos exponering mot hackerattacker.

På frågan om oron för hackerattacker har gjort att Volvo vidtagit extra åtgärder svarar Bendrik att så är fallet. ”Det har till viss utsträckning gjort att vi börjat arbeta med nya säkerhetspartners, men om du redan är ett globalt företag inom IT så är du redan van vid att jobba med flera säkerhetsaspekter”, säger han i ett uttalande, ”säkerhet är ett grundvärde för Volvo, och vi behandlar den virtuella säkerheten lika viktigt [som vanliga säkerhetsaspekter]”.

Vidare menar Bendrik i intervjun att man är beroende av den omgivande infrastrukturen för att den uppkopplade bilen ska fungera tillfredsställande, även om man inte stött på några större problem i dag. Även EU-direktiv, om att så kallad eCall (automatiserat telefonsamtal efter en olycka) ska vara standard, påverkar utvecklingen av uppkopplade bilar i den nära framtiden.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer