Volvo S60L avslöjad i Kina

Volvo S60L är den första modellen som ska tillverkas i Volvos nya fabrik i Chengdu och nu har den förlängda tjänstemannaversionen avslöjats omaskerad i Kina.

Carnewschina.com har fått tag i bilder som visar en Volvo S60 med några extra centimeter mellan hjulaxlarna, helt omaskerad. Det handlar förstås om S60L som är den sedan länge beryktade och för Volvo efterlängtade långversionen av S60 som ska locka kinesiska tjänstemän med behov av ett lite rymligare baksäte.

S60L kommer att begå premiär på Chengdu Auto Show i september och lanseras på den kinesiska marknaden mot slutet av året. Långvolvon byggs i den nya fabriken i Chengdu City i Sichuanprovinsen där man även ska bygga XC60 och en kommande sedanmodell. Tidigare rapporter har sagt att S60L skulle bli tolv centimeter längre än vanliga S60 men enligt Carnewschina har den bara åtta centimeter extra mellan hjulaxlarna.

S60L kommer endast att säljas i Kina och det med motoralternativen 2,0T, T5 och T6. Priserna kommer att börja på 220 000 yuan, cirka 236 000 kronor och de främsta konkurrenterna blir BMW 328Li och Audi A4L. Mercedes C-klass finns ännu inte i förlängd version.

Surfa in på Carnewschina.com för att se fler bilder på Volvo S60L.

Volvo S60L


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer