Volvo S60L officiell – mer plats i baksätet

Det är bilsalong i dagarna även i Kina, närmare bestämt i Guangzhou där Volvo just nu ställer ut förlängda S60L som ska locka tjänstemän och andra personer som gillar att sprattla med benen i baksätet.

Vi har tidigare visat upp spionbilder på en Volvo S60 med förlängd hjulbas. S60L, som den kallas, ska enbart säljas i Kina där extra utrymme i baksätet står högt i kurs. Nu är nya S60L officiellt presenterad på Guangzhou Motor Show och den visar upp ett axelavstånd på knappt 286 centimeter. Det är åtta centimeter extra jämfört med S60 så som vi känner den.

Under huven finner vi tre olika turbomatade motoralternativ. En maskin som benämns 2,0T med 2,0 liter cylindervolym och 200 hästkrafter (den känner vi inte igen här i Sverige), en T5-motor på 2,0 liter också men med 245 hästkrafter samt en sexcylindrig T6-motor på 3,0 liter och 304 hästkrafter. De två senare känner vi svenskar däremot igen.

När S60L börjar säljas i december kommer den att få tufft motstånd från BMW:s och Audis långversioner av 3-serie och A4. När nästa generation Mercedes C-klass dyker upp med extra centimeter mellan hjulaxlarna blir konkurrensen ännu hårdare. Dessutom tänker Cadillac göra en långversion av sin mellanklassare ATS.

Priset för Volvo S60L i Kina börjar på 220 000 yuan, motsvarande 236 000 svenska kronor. Det är något mindre än vad man får ge för en basutrustad S60 i Sverige.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer