Volvo S60L PPHEV officiell – alla bilder och fakta om bensinladdhybriden

Att Volvo satsar på kinesiska marknaden är knappast någon nyhet, nu utökas modellprogrammet med företagets första laddbara bensindrivna elhybrid – Volvo S60L PPHEV. Premiär i Peking nästa vecka.

Bilsalongen i Peking, som går av stapeln nästa vecka, är en viktig uppvisning för biltillverkare hemmahörande i det stora landet i öster. Till de märken som har en ökande produktion och marknadsandel i Kina tillhör Volvo.

Redan i dag finns Volvo S60 i en förlängd version, S60L, exklusivt för den kinesiska marknaden. Nu utökas modellprogrammet, efter succén med diesel-el-hybriden V60 PHEV. På bilsalongen i Peking visas nu S60L PPHEV, där ett extra P står för Petrol, bensin.

Plug-in-hybrid-tekniken är av samma typ som i V60, med en 68 hästkrafter stark elmotor parad till Volvos fyrcylindriga 238-hästars bensinare. Batteripaketet är på 11,2 kWh och av litiumjontyp. Det mesta likt V60 Plug-in Hybrid med andra ord. Motorerna levererar 350 respektive 200 newtonmeter i vridmoment.

En åttaväxlad automatlåda matar kraften till hjulen, och hela alltet ska, enligt uppgifter gå på 0,2 l/mil i standardläge. Helt eldriven har bilen en räckvidd på åtta mil. Koldioxidutsläppen räknas till endast 50 g/km, och 0–100 km/h går på 5,5 sekunder. På samma sätt som V60 Plug-in Hybrid är S60L PPHEV fyrhjulsdriven med elmotordrift på bakaxeln.

Bilen som visas i Peking är, på papperet, ett koncept. Produktionsversionen ska dyka upp tidigt nästa år.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer