Nu går det att bygga nya S90 i Volvos bilbyggarkonfigurator i både appen och på hemsidan. Därmed kan vi också se nya modellen från alla vinklar och vrår, i alla möjliga färger samt med olika utrustningspaket.

Volvo S90 har fått oerhört stor uppmärksamhet sedan den presenterades i början av december förra året, det har inte minst ni teknikensvarld.se-besökare sett till. Förmodligen går många av er och väntar på S80-avlösaren (och V70-avlösaren V90 som vi avslöjade för snart en månad sedan). Även om alla inte kommer att köpa nya S90 är det återigen en svensk produkt, likt nya XC90, som har väckt stort intresse världen över, något som tydligen har fått svenska folket att vakna till.

Volvo S90 T6 AWD Inscription 2017 all colours

Så här ser Volvo S90 T6 AWD Inscription ut med 20-tumsfälgar och i olika kulörer.

Nu har Volvo dessutom slängt upp S90 i bilbyggarfunktionen på hemsidan vilket gör att modellen äntligen visar upp sig från fler vinkar och i fler utföranden.
Går man in och bygger en S90 på Volvos webbplats får man ett cirkapris på 377 900 kronor för en S90 D4 Momentum. Men det är sagt att S90 D4 i basutförandet Kinetic ska kosta från 329 000 kronor, något som vi dock inte lyckas hitta när vi ”bygger en bil”. Billigaste alternativet är i stället S90 T5 Momentum för 364 900 kronor.

Volvo S90 T6 AWD Inscription 2017 rear wing exhaust pipes

Vinge på bakluckan och dubbla ändrör har vi inte sett på S90 tidigare.

Tolv olika karossfärger finns att välja mellan (som du ser på bilderna i denna artikel), en hela radda med olika fälgar från 17 upp till 21 tum, olika utrustningsnivåer och paket (t ex två teknikpaket) samt diverse olika stylingattiraljer så som bakluckespoiler och dubbla integrerade ändrör.

Volvo S90 T5 Momentum 2017 all colours

Så här ser Volvo S90 T5 Momentum ut med 18-tums dubbelekerfälgar och i olika kulörer.

Vad vi saknar är S90 i utförandet R-Design.

För den som är intresserad av nya S90, oavsett om det rör ett köp eller ren nyfikenhet, är ett besök på Volvos hemsida att rekommendera.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer