Världskappseglingstävlingen Volvo Ocean Race kommer sannolikt inte längre att heta Volvo Ocean Race eftersom Volvo Cars och Volvo Group har valt att sälja ägandeskapet.

Världens mest kända havskappseglingstävling jorden runt – Volvo Ocean Race – har burit det svenska (latinska) namnet sedan 2001. Då tog nämligen biltillverkaren Volvo Cars och lastbilstillverkaren Volvo Group över ägande- och sponsorskapet efter brittiska Whitbread. Dessförinnan hade tävlingen, sedan starten 1973, gått under namnet Whitbread Round the World Race.

Men nu kan vi misstänka att det är slut med Volvo i namnet på den krävande kappseglingstävlingen som avgörs vart tredje år. I dag meddelar nämligen Volvo Cars och Volvo Group att de överför ägandeskapet till Atlant Ocean Racing Spain.

Nuvarande tävling, som startade i Alicante i oktober förra året och som avslutas i Haag i slutet av juni i år, berörs inte av förändringarna. Ägandeförhållandena förändras inte förrän efter nuvarande tävling.

Volvo V90 Cross Country Ocean Race Edition

Volvo V90 Cross Country Ocean Race Edition lanserades i höstas och kan ha varit den sista av sitt slag..

När nästa världskappomseglingstävling, som är planerad till 2021 och 2022, avgörs ska Volvo vara med som sponsor i någon form och då med hållbarhet i fokus. Om det även inkluderar titelsponsring återstår att se.

Denna förändring kan möjligtvis föra med sig att vi inte kommer att få se fler Volvo Ocean Race-modeller från Volvo.

Notera att i en tidigare version av denna artikel framgick det inte att Volvo kommer att agera sponsor i tävlingen om tre år.

Visa kommentarer
NUVARANDE Volvo säljer Ocean Race
NÄSTA London-taxin med Volvo-teknik blir transportbil