Volvo säljer som aldrig förr – nyanställer 200 för ökad produktion

Det går bra för Volvo Cars. Försäljningen pekar uppåt och produktionstakten vid fabriken i Torslanda räcker inte till. Därför anställer Volvo från årsskiftet ytterligare 200 personer för att kunna bygga fler bilar.

Volvo är på väg mot nytt försäljningsrekord. Märkets samtliga modeller säljer bra runt om i världen och nya XC90 är en succé utan dess like. För att möta den stora efterfrågan har de fabriksanställda vid Volvo-produktionen i Göteborg tvingats till pressade arbetsscheman. Under året har bemanningen utökats i omgångar, men det räcker inte. Succén ute på marknaderna runt om i världen leder till att produktionstakten måste öka och därmed också antalet anställda.

Vid det stundande årsskiftet ökar Volvo takten från dagens 50 bilar per timme till 54 per timme. För att klara den ökningen har Volvo under hösten anställt 200 personer som står redo att hugga i från och med januari 2016.

I våras gick Volvo över från två- till treskiftsproduktion och man ökade tillverkningen från 48 till 50 bilar i timmen. Men det räcker alltså inte för att uppväga den succé som Volvo just nu upplever och som påbörjades för snart två år sedan. Det kan bli än mer tryck på de Volvo-anställda framöver – om nya S90 och kommande V90 blir de succéer som många tror.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer