Volvo sugna på att serietillverka S60 Polestar

508 hästkrafter i en Volvo S60 är numera verklighet, dock bara i en endaste specialbyggd bil. Men det kan bli serieproduktion av S60 Polestar. Volvo funderar allvarligt på det.

Vår hetaste provkörning i år har alla gånger varit den av Volvo S60 Polestar. Aldrig har så många sett på en film från en provkörning som när Hans Hedberg körde den. Inte ens när vi körde Koenigsegg Agera R.
Många vill att det ska bli serieproduktion av den 508 hästkrafter och 575 newtonmeter starka Volvon som har kvar sin T6-motor med har fått chassi, bromsar, hjul och diverse motorkomponenter modifierade eller utbytta. Tänk dig – 0-100 km/h går på 3,9 sekunder och toppfarten ligger på andra sidan 300-strecket. En Volvo.

Nu rapporterar brittiska Autocar att Volvo för seriösa diskussioner med Polestar om att förverkliga bilen via serietillverkning. Orden är inte Autocars utan Nick Connors som är Volvo Storbritanniens verkställande direktör.
Han nämner även prislapp. Medan den S60 Polestar som vi har provkört har kostat en än så länge hemlig beställare (det har ryktats om att det är Jay Leno) en bit över två miljoner kronor så är prislappen vid serieproduktion mer ”modest”. Drygt en miljon kronor.
En så pass hög prislapp – som det ändå är – är ett tecken på att det inte är någon storskalig serieproduktion det handlar om, utan om ett antal bilar (vi vet inte om vi räknar i tio- eller hundratal) som förmodligen sätter Volvo på kartan ordentligt. Och Polestar förstås.

Vi säger: fega inte Volvo, utan bygg!

Missa nu inte vår världsexklusiva provkörning av Volvo S60 Polestar.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis första månaden
(därefter 99kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer