Volvo XC40 får fem stjärnor i Euro NCAP

Volvo XC40 är inte bara Årets Bil i Europa 2018. Den är även en av de fem säkraste bilarna som testats av Euro NCAP de senaste tre åren.

Volvo och säkerhet har länge varit sånär som synonymt. Företagets senaste modeller har alla testats i Euro NCAP med det högsta betyget, fem stjärnor. Varje år höjs kraven och årets tester är de tuffaste någonsin. I år är bland annat kravet på att autobroms, AEB, ska kunna detektera cyklister.

Trots de tuffa kraven har fick Årets Bil i Europa 2018, Volvo XC40, 97 procent i betyg vilket gör den till en av de fem säkraste bilarna som har testats de tre senaste åren. De välfungerande säkerhetssystem ligger enligt testet till grund för detta.

– Den nya X40 är en av de säkraste bilarna på marknaden. Den kommer som standard med det största utbudet av säkerhetsteknik bland alla små SUV på marknaden, vilket hjälper föraren att upptäcka och undvika kollisioner, förbli säkert i sitt körfält och minskar risken att oavsiktligt köra av vägen, säger Malin Ekholm, chef för Volvo Cars Safety Center.

Autobromsen i Volvo XC40, som detekterar både fotgängare och cyklister, och den aktiva filvarningen som kan ta över styrningen och undviker bland annat att bilen kommer över i mötande körfält får extra mycket beröm.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer