Den 28 mars avgörs vilken bil som blir World Car of The Year och nu har de tre finalisterna presenterats. Volvo XC60 är en av bilarna som kan vinna det prestigefulla priset.

Volvo XC60, Range Rover Velar och Mazda CX-5. Där har du de tre bilar som gör upp om utmärkelsen World Car of The Year 2018. Det står klart sedan 82 motorjournalister från 24 länder fått säga sitt.

Vinnaren kommer att presenteras under en presskonferens på bilmässan i New York den 28 mars.

Men. Volvo XC60 har inte bara chansen att bli Årets bil i världen – modellen kan även prisas för sin design. Det tävlas nämligen i fler kategorier än World Car of The Year.

De övriga fem kategorierna, och dess finalister, är följande:

2018 World Urban Car
Ford Fiesta
Suzuki Swift
Volkswagen Polo

2018 World Luxury Car
Audi A8
Porsche Cayenne
Porsche Panamera

2018 World Performance Car
BMW M5
Honda Civic Type R
Lexus LC 500

2018 World Green Car
BMW 530e iPerformance
Chrysler Pacifica Hybrid
Nissan Leaf

2018 World Car Design of the Year
Lexus LC 500
Range Rover Velar
Volvo XC60

Skulle Volvo vinna något av priserna i New York skulle det innebära två tunga priser till svenskmärket på mindre än en månad. Tidigare i veckan utsågs lillebror Volvo XC40 till årets bil i Europa.

Det skulle heller inte vara det första priset XC60 vinner. Modellen har prisats på flera håll det senaste året. Bland annat har XC60 utsetts till bästa mellanstora crossover i Storbritannien, årets bil i Japan och årets suv i Texas. Dessutom var den Euro NCAP:s säkraste bil förra året.

Visa kommentarer
NUVARANDE Volvo XC60 kan bli Årets bil i världen 2018
NÄSTA Isetta i ny elektrisk tappning