Årets största svenska bilnyhet blir nu lite sportigare. Bara några veckor efter XC90-avtäckningen presenteras Volvo XC90 med R-Design.

Tidigare i veckan läckte en suddig bild på XC90 med R-Design ut på nätet men nu är det äkta vara som gäller. Volvo presenterar nu R-Design-versionen av nya XC90 och det rör sig som tidigare inte om en vässad sportmodell utan endast om ett utrustningspaket som får XC90 att se lite sportigare ut.

I fronten syns R-Design-paketet på grillen och frontspoilern som får större luftintag. Fönsterramarna i silkesmatt metall, dubbla infällda avgasutblås , backspegelkåpor i matt silver och blanka detaljer på taket särskiljer också R-Design-modellen. R-Design-fälgar i två olika designer och 20- eller 22-tum finns att välja mellan.

På insidan märks R-Designen i form av sportstolar klädda i nubuck och perforerat läder, ratt klädd i perforerat läder, ny växelspaksknopp, nya pedaler, golvmattor och belyst tröskeldekor. Instrumenteringen får dessutom ett särskilt R-Design-tema. Även på nyckelklumpen ska man kunna se att man har en R-Design-bil.

R-Design blir ett av fyra utrustningsalternativ till nya XC90, utöver Kinetic (erbjuds ej i Sverige), Momentum och Inscription.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer